Cultuuruitstap Jodenkwartier 18/11/2018

Onder een prachtige maar koude herfstzon trokken we met een 30 tal KI leden richting ’t Stad. Ontbijt met de nodige koffiekoeken werden ons geserveerd door onze cultuurpreses en zijn madam.

De eerste stopplaats was onze cultuuruitstap was het prachtig gerestaureerde Centraal Station, waar onze cultuurvoorzitter als ex inwoner van ’t Stad terecht fier mag op zijn.

Perfect getimed was onze gids ter plaatse, op een geanimeerde manier wist deze man onmiddellijk de aandacht van de groep naar zich toe hijsen met verhalen van de grote emigratie richting Amerika einde jaren 1800 waarbij het Station van Antwerpen en de Red Star Line Compagnie een grote rol hebben gespeeld.

Tijdens onze wandeling in de Joodse wijk, gaf onze gids wat meer duiding en uitleg over de leefgewoontes van deze toch wel gesloten gemeenschap. Bij ons bezoek aan de Romi Goldmuntz synagoge kregen wij wat verder inzicht over de dagelijks leven van de Joden, belangrijk om weten dat je deze mensen op zaterdag telefonisch niet kan bereiken omwille van de Sjabbat.

Deze schitterende cultuurdag konden we niet beter afsluiten dan met een Joods menu te degusteren bij Hoffy’s. Eén van de drie Hoffy brothers kwam ons bij ieder gerecht animeren met enkele  leuke Joodse quotes.

Nogmaals dank aan Edwin en Therese voor de organisatie, we kijken met zijn allen uit naar ons volgend cultuur evenement.